Bim har arbetat med människor i hela sitt yrkesliv inom många olika branscher. Hon tog sin dietistexamen vid Uppsala Universitet 1994 och kompletterade några år senare med att läsa ytterligare näringslära vid samma universitet. Långt tidigare studerade Bim Informationsteknik vid Göteborgs Universitet och med detta i bagaget tog hon så ut en Masters examen.

Bim har många års erfarenhet av vägledning av människor i olika situationer i livet. Hon har gjort detta i egen regi och även inom primärvården på vårdcentral samt rehab i landstingets regi.

Bim har varit ledare inom Viktiga gruppen i Uppsala i många år. Viktiga gruppen var en kursverksamhet riktad till barn med övervikt och deras föräldrar.

Under flera år samarbetade Bim med Lustgården Mälardalen, en stiftelse med säte i Västerås, som sysslade med rehab av människor med cancer.

Bim är utbildad ledare inom medveten närvaro, vattengymnastik och även kock.

Hon har anordnat läger för barn med övervikt och även arrangerat hälsoresor för vuxna som velat kombinera nytta med nöje på sin semester i Grekiska övärlden.

Bim talar gärna om mat och hälsa i olika sammanhang, hon bloggar och har under en period också haft ett eget tv-program som hette Fem minuter Bim. Hon har vana ifrån att delta i radio och tv samt svarar på frågor både på internet och i tidningar.

Kuriosa
Bim föddes och växte upp i Dalarna. I dag har hon koppling till Hälsingland och tillbringar ledig tid i sitt hus i Orsa finnmark. Hon är intresserad av ishockey och ända sedan barnsben är det Leksands IF som är laget för henne.

Hon har haft ett antal hundar i sitt liv vilket inte är underligt eftersom hennes mor haft hunduppfödning ända sedan Bim föddes. Hennes nuvarande hund är en mellanpudel vid namn Bianca, som också går under namnet Frk B. Hennes förra hund var en blandning mellan Rotweiler och Dobermann vid namn Bamse eller Herr B.